b_300_0_16777215_00_http___lorestan-news.ir_images_98_21346701.jpgمعاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: تاکنون یکهزار و ۳۰۳ فقره کمک بلاعوض معیشتی و اجاره مسکن به سیلزدگان پلدختر، معمولان، خرم اباد و چگنی پرداخت شده است.

به گزارش روابط عمومی استانداری لرستان، احمد مرادپور در نشست خبری قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده در محل استانداری افزود: ۸۹۶ فقره بلاعوض معیشتی در پلدختر و ۱۸۰ فقره در چگنی پرداخت شد.
وی اظهار داشت: ۱۲۲ شهروند پلدختر، ۹۲ شهروند معمولان و ۱۲ خانوار در خرم اباد نیز کمک هزینه بلاعوض اجاره خانه را دریافت کرده اند.
وی با اشاره به پرداخت ۳۵۹ فقره بلاعوض تجاری در پلدختر تصریح کرد: در مجموع ۲ هزار ۱۸ بلاعوض تعمیر در استان پرداخت شده که سهم پلدختر از این تعداد یکهزار و ۵۸۷ واحد بوده است.

*** تخریب و آسیب بیش از ۴۱ هزار مسکونی و تجاری بر اثر سیل
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان ادامه داد: ۴۱ هزار و ۶۸۴ واحد مسکن و تجاری شهر و روستاهای استان بر اثر سیل تخریب شده و یا آسیب دیده است.
مرادپور با اشاره به خسارت سیل به ۱۸ شهر و یکهزار و ۲۰۰روستای استان توضیح داد: یکهزار و ۸۵۵ واحد شهری و ۱۵ هزار و ۵۵۰ واحد مسکونی روستایی به طور کامل تخریب شده، پنج هزار و ۸۷۵ واحد مسکونی شهری و ۱۲ هزار و ۲۴۷ مسکن روستایی نیز آسیب دیده اند و نیازمند تعمیر هستند.
وی گفت: ۲ هزار و ۳۷۳ واحد تجاری شهرها تخریب شده و سه هزار و ۴۲۰ واحد نیز آسیب دیده که این تعداد در روستاها به ترتیب ۲۱۵ و ۱۴۹ واحد است.
به گفته وی وسایل هفت هزار و ۷۳۰ خانوار شهری و ۲۷ هزار و ۷۹۷ خانوار روستایی از بین رفته و ۶۳۴ خودرو نیز آسیب دیده است.

***حل مشکل چم مهر با همکاری اهالی/ ساکنان ۳۰ چادر در پلدختر سیل زده نبودند
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: حل مشکل روستای چم مهر و احداث واحدهای این روستا نیازمند همکاری مردم است چراکه با وجود آسیب وضرورت بازسازی ۸۷ واحدف اما ۳۵۰ خانوار این روستا خواستار جابجایی هستند که برای این تعداد زمین تامین نشده است.
مرادپور همچنین ادامه داد: در حالیکه چهار و ۱۰۰ واحد مسکونی پلدختر بر اثر سیل اسیب دید اما تنها ۱۱۰ چادر اسکان اضطراری برپا شد که این به معنای همکاری بسیار خوب مردم و نجابت انان است که علیرغم تخریب خانه اما مشکل حادی برای دولت ایجاد نکردند.
وی ادامه داد: از ۱۱۰ چادر اسکان اضطراری نیز ساکنان ۳۰ چادر اصلا سیلزده نبودند که با همکاری مسئولان مرتبط جمع اوری شدند.
وی افزود: کار تعمیر ۹۰ درصد واحدهای تجاری انجام شده و علیرغم گستردگی خسارات در بخش های کشاورزی اما اقدامات بسیار خوبی در خصوص تامین اب، ایستگاههای پمپاژ و ترانس های برق مزارع صورت گرفته است.

***نمره بالای مدیریت استان در مدیریت سیل/ارائه الگوی اداری - جهادی در سیل لرستان
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان اضافه کرد: با توجه به امکانات محدود استان در ستاد بحران، اما عملکرد تیم مدیریتی استان در خصوص پیامدها و مقابله های لازم قابل قبول است.
مرادپور افزود: سیل لرستان حادثه بسیار بزرگی بود که زوایای مختلف ان باید بررسی و آسیب شناسی شود.
وی با اشاره به تشکیل قرارگاه بازسازی و نوسازی و ابلاغ ان توسط وزیر کشور در لرستان گفت: این قرارگاه از ماهها قبل به صورت غیررسمی در لرستان تشکیل و تقسیم کار شده بود که این مهم بیانگر عملکرد مطلوب و منطقی استان در رابطه با سیل است.
وی ادامه داد: شرکت های خدمات رسان دولتی، نیروهای نظامی ارتش و سپاه نخستین گروههای وارد شده به شهرستان پلدختر بودند که با هماهنگی و هم افزایی در کنار یکدیگر، یک الگوی اداری - جهادی را به نمایش گذاشتند.
مرادپور با تقدیر از عملکرد مطلوب رسانه های لرستان در انعکاس وقایع سیل استان گفت: نماینده ولی فقیه در لرستان با حضور در کنار مردم سیلزده موجب شکل گرفتن فضایی ارام شد که این اقدام قابل تقدیر است.
وی از همکاری و خدمات نیروهای جهادی، انتظامی، سپاه، ارتش، ائمه جمعه، دستگاه قضا و سایر نهادها قدردانی کرد و افزود: با وجود حجم بالای مشکلات و گستردگی خسارات اما کمترین مشکلات امنیتی در مناطق سیلزده گزارش شد.

***مدیریت بحران حیاط خلوت نیروهای ناکارامد نیست/آمایش سرزمین جدی گرفته شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با ارائه پیشنهاداتی در خصوص مدیریت بحران گفت: این نهاد جایگاه نیرویهای ورشکسته سیاسی حیاط خلوت نیروهای ناکارآمد نیست.
مرادپور افزود: مدیریت بحران یک جایگاه تخصصی است که باید افراد توانمند، کارشناس و متخصص در ان حضور داشته باشند تا بتوان در شرایط غیرعادی بهترین کارایی و تصمیم گیری را ارائه داد.
وی با پیشنهاد ایجاد وزارتخانه مستقل بحران اظهار داشت: آموزش های همگانی و اداری نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
وی به اهمیت حضور تشکل های مردم نهاد در مواقع بحران اشاره کرد و گفت: رفتارهای سیاسی در زمان بحران و تصمیم گیری های این برهه سم است که باید با پرهیز از این تفکرات، بر ارائه خدمات و نجات مردم متمرکز شد.
مرادپور بیان کرد: در سیل لرستان برخی ساختمان های دولتی و دیواره های ساحلی تخریب شدند که باید بررسی شود اجازه ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه ها در گذشته چگونه صادر شده تا افرادی که در این راستا کوتاهی یا تخلف کرده اند امروز پاسخگو باشند.
۱۲ فروردین امسال همراه با وقوع سیل پلدختر، راه ارتباط ۷۰ روستای زلقی و ۱۴۰ روستای زز و ماهرو الیگودرز قطع شد، رانش زمین در جاده ترانزیتی خرم اباد بروجرد و روستای این شهرستان رخ داد، سیل و رانش در نورآباد گزارش و شبکه برق یکهزار و ۱۴۵ روستای استان قطع شد.
جریان آب آشامیدنی ۷۹۶ روستا و ۱۵ شهر، سامانه مخابراتی ۹ شهر، شبکه دیتای ۳۶۰ روستا، گاز ۱۷۳ روستا و سه شهر و راه ۷۸۰ روستای استان در سیل فروردین ماه قطع شد که طی یک هفته بخش بسیاری از این خدمات برقرار گردید.
همزمان در این روز به دلیل قطع لوله پلی اتیلن غرب کشور در لرستان به همراه انفجار و آتش سوزی، خطوط تغذیه ۷ استان نیز دچار مشکل شد.
سیل فروردین امسال موجب خسارت ۸ هزار میلیارد تومانی به زیرساختها و ۱۵۰۰ میلیارد تومانی بخش کشاورزی لرستان شد و ۴۱ هزار واحد مسکونی و تجاری را نیز متضرر کرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید